منتديات حدوته
يَا زَائِر المُنتَدى إِليكْ تَحيه مَحفُوفَة بِالعِطْر وَالوَردْ النَدِي ..
إذَا أردْتْ مسَرتِي صل عَلى خَيرِ الأنَامِ مُحمدِ..
(¯`·´¯).·´♥️
`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`♥️.


عزيزي الزائر/عزيزتي الزائره يرجى التكرم بتسجيل الدوخول إذا كنت عضو معنا أو إذا لم تكن عضو وترغب

في الإنضمام الى أسرة المنتدى سنتشرف بتسجيلك

شكرا

إدارة المنتدى
منتديات حدوته
يَا زَائِر المُنتَدى إِليكْ تَحيه مَحفُوفَة بِالعِطْر وَالوَردْ النَدِي ..
إذَا أردْتْ مسَرتِي صل عَلى خَيرِ الأنَامِ مُحمدِ..
(¯`·´¯).·´♥️
`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`♥️.


عزيزي الزائر/عزيزتي الزائره يرجى التكرم بتسجيل الدوخول إذا كنت عضو معنا أو إذا لم تكن عضو وترغب

في الإنضمام الى أسرة المنتدى سنتشرف بتسجيلك

شكرا

إدارة المنتدى
منتديات حدوته
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  


 

 نجرسكو

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الجوري
مشرف
مشرف
الجوري


عدد المساهمات : 1365
تاريخ التسجيل : 07/12/2011

نجرسكو Empty
مُساهمةموضوع: نجرسكو   نجرسكو Icon_minitime1الإثنين 10 ديسمبر - 19:06

نجرسكو



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1/ 2 كيلو مكرونة أقلام مسلوقة
1/ 2 كيلو صدور فراخ
جبنة موتزاريلّا

ثمرة فلفل رومي مقطّعة شرائح رفيعة
ملعقة كبيرة زبدة

مقادير البشاميل:
2 كوب لبن
2 ملعقة زبدة
2 ملعقة دقيق
ملح وفلفل
بيضة

الطريقة:
1- قطّعي الفراخ شرائح صغيرة، وشّوحيها مع الزبدة والفلفل الرومي، لغاية ما تستوي.

2- لتحضير البشاميل، حمّري الدقيق في الزبدة، لغاية ما يبقى لونه دهبي،
وبعد كده ضيفي اللبن مع التقليب السريع والمستمر، علشان الخليط ما يكلكعش
منك، واستمري في التقليب على نار هادية لغاية ما تحصلي على خليط متماسك
وكثيف بالسُمك اللي إنتِ عايزاه، ولو حسّيتي إنه تقيل ممكن تزوّديه شوية
لبن أو شوربة.

3- بعد كده ارفعي البشاميل من على النار وسيبيه يهدى شويه.

4- اخلطي المكرونة مع الفراخ، ونصف كمية البشاميل، وقلّبيهم مع بعض كويس، وحطّيهم في صينية الفرن.

5- اخلطي باقي البشاميل مع البيضة اللي عندك، وتبّليه بالملح والفلفل،
وصبّيه على المكرونة، وعلى الوش حطّي الجبنة الموتزاريلا أو الرومي، ودخّلي
الصينية في الفرن، وسيبيها لغاية ما الوش يحمرّ، وبعد كده طلّعيها، وممكن
تقدّمي مع الطبق ده خيار مخلل.

منقول




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة@
مشرف
مشرف
زهرة@


نجرسكو 0b3e464a65f1
عدد المساهمات : 4661
تاريخ التسجيل : 23/09/2011

نجرسكو Empty
مُساهمةموضوع: رد: نجرسكو   نجرسكو Icon_minitime1الثلاثاء 8 يناير - 11:07

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نجرسكو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حدوته :: الْطَبْخ :: أطْبَاقْ رئِيسيه-
انتقل الى: