منتديات حدوته
يَا زَائِر المُنتَدى إِليكْ تَحيه مَحفُوفَة بِالعِطْر وَالوَردْ النَدِي ..
إذَا أردْتْ مسَرتِي صل عَلى خَيرِ الأنَامِ مُحمدِ..
(¯`·´¯).·´♥️
`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`♥️.


عزيزي الزائر/عزيزتي الزائره يرجى التكرم بتسجيل الدوخول إذا كنت عضو معنا أو إذا لم تكن عضو وترغب

في الإنضمام الى أسرة المنتدى سنتشرف بتسجيلك

شكرا

إدارة المنتدى
منتديات حدوته
يَا زَائِر المُنتَدى إِليكْ تَحيه مَحفُوفَة بِالعِطْر وَالوَردْ النَدِي ..
إذَا أردْتْ مسَرتِي صل عَلى خَيرِ الأنَامِ مُحمدِ..
(¯`·´¯).·´♥️
`·.,(¯`·´¯)
(¯`·´¯).·´
`♥️.


عزيزي الزائر/عزيزتي الزائره يرجى التكرم بتسجيل الدوخول إذا كنت عضو معنا أو إذا لم تكن عضو وترغب

في الإنضمام الى أسرة المنتدى سنتشرف بتسجيلك

شكرا

إدارة المنتدى
منتديات حدوته
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  


 

  تفريز الفراخ وازاى بستغلها

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
زهرة@
مشرف
مشرف
زهرة@


  تفريز الفراخ وازاى بستغلها 0b3e464a65f1
عدد المساهمات : 4661
تاريخ التسجيل : 23/09/2011

  تفريز الفراخ وازاى بستغلها Empty
مُساهمةموضوع: تفريز الفراخ وازاى بستغلها     تفريز الفراخ وازاى بستغلها Icon_minitime1الأحد 11 مارس - 16:32


تفريز الفراخ وازاى بستغلها

انا بطلع من الفرخة الاوراك للسليق او الشوى او صينية زى ما تحبى والصدور بتطلع منها البانيه والكفته وكمان بستغل الكبد والقوانص

ودول ليهم استخدامات كتير زى ممكن نحشى بيهم المكرونة البشاميل او الكريب او حتى فى بصل وزى ماتحبى

وكمان الاجنحة وباقى الصدور ممكن اسلقهم واعمل عليهم شربة او استغلهم فى صينية بطاطس

وفيما يلى طريقة الفصل والتفريز

بعد كده دى فرخة كنموذج للى هنعمله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بقطع الاوراك لوحدهم عشان افرزهم للسليق زى ما قولت او الشوى او اى حاجة زى ما انتى عايزة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كده فصلت الاوراك عن الصدور نيجى بقى للصدور بخليها عشان اتطلع منها البانيه

اول حاجة بشيل الجلد كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين ابتدى اخلى اللحم من العضم بالطريقة دى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

واطلعهم كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وده الشكل العام بعد ما فصلت الاوراك لوحدها والصدور المخلية
لوحدها وهيكل الصدور لوحدها والكبد والقوانص

وبرده الاجنحة كلا على حده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اول حاجة بعد الفصل ابتدى افرز الاوراك فى اكياس الثلاجة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا بعد ما حفظتهم فى الاكياس طلعوا كيسين لوجبتين كل واجبة 5 اوراك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا بكيس الهياكل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودى الكبد والقوانص قطعتهم قطع صغيرة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودى الاجنحة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا بعد ما كيست الاوراك فى كيسين والهياكل فى كيس والكبد والقوانص فى كيس

والاجنحة فى كيس كلا على حده وتركت الصدور المخلية عشان اجهزها للبانيه والكفتة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هنا بقى بقطع الصدور المخلية شرائح بانيه والبواقى اللى بتطلع من التقطيع بطلعها للكفتة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ودى البواقى اللى طلعت اللى هاعملها كفتة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هنا بفرمها فى الكبة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نرجع تانى يا فتوكات

هنا بعد ما فرمت الكفتة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وكده البانيه لوحده والكفتة لوحدها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهنا تبلت البانيه والكفتة والتتبيلة عبارة عن :

ملح -فلفل - بهار لحمة - كارى -بصل مبشور

وزودت على الكفتة مع المقادير السابقة بقدونس

وبعدين باتركهم فترة فى التتبيلة من ساعتين لثلاثة ساعات كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

صبعت الكفتة وحضرت بيض ودقيق درة وبقسماط وبعدين بحط الكفتة فى البيض ثم

دقيق الدرة ثم البقسماط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كده بعد ما الكمية خلصت بدأت ارصها فى طبق فل

رصيت طبقتين وفصلت بينهم بكيس بلاستيك عشان ما يلزقوش فى بعض

لما اجى اطلعهم للقلية

وبعد كده كيستهم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نيجى بقى للبانيه نفس الطريقة مثل الكفتة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





انا عاملة الموضوع ده عشان دعوة حلوة منكم يا ريت تدعولى

ربنا يشفينى ويشفى زوجى ويفرحنى بأولادى

منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حورية الزهور
مشرف
مشرف
حورية الزهور


عدد المساهمات : 746
تاريخ التسجيل : 23/09/2011
الموقع : فـي أرض الله الـواسـعـه

  تفريز الفراخ وازاى بستغلها Empty
مُساهمةموضوع: رد: تفريز الفراخ وازاى بستغلها     تفريز الفراخ وازاى بستغلها Icon_minitime1الإثنين 19 مارس - 18:48

بجد موضوع رائع للغايه أستفدت منه

جزاك الله كل خير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تفريز الفراخ وازاى بستغلها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الفراخ المقرمشة بدون قلي
» الفراخ المقرمشة بالكورن فلكس
» الفراخ بصوص البصل الأخضر والكاري
» طريقة عمل صدور الفراخ بصلصة الخردل بالصور
» سلطه الفراخ المشويه من الشيف ايمن العطار

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حدوته :: الْطَبْخ :: أطْبَاقْ رئِيسيه-
انتقل الى: